Vanliga frågor | Tre bönder

Vanliga frågor

  • Kan man vara helt säker på att köttet kommer från er?
  • Kan man få besöka gården och se hur ni arbetar och hur djuren har det?
  • När jag fick min senaste leverans så upptäckte jag att det var ett litet hål i en av vacuumförpackningarna. Vad gör jag med köttet från det paketet?
  • Vad är det för sorts kor ni har?
  • Hur många djur har ni på gården?
  • Hur kommer köttet förpackat?
  • Hur mycket plats tar 10 kg kött och hur ska jag förvara det?
  • Hur levereras köttet?

Ja absolut. Vi gör återtag på vårt kött vilket innebär att våra djur hanteras helt separat i slakteriet och det är endast köttet från våra egna djur som vi säljer tillbaka till våra kunder.

Det går jättebra. Hör gärna av er via mail eller telefon så att någon från oss kan ta emot och visa er runt.

Även om det sker sällan så händer det då och då att en vacuumförpackning går sönder. Meddela gärna oss på [email protected] så att vi kan ha en dialog med slakteriet som förpackar köttet. Om förpackningen har gått sönder så är det ungefär som om man själv lagt köttet i en vanlig plastpåse. Köttet har transporterats i en kylbil till dig så hållbarheten är ändå god. Du bör dock inte låta köttet ligga allt för länge (speciellt inte om det är färs). Skulle skadan på förpackningen vara stor eller om du känner dig obekväm med hanteringsrådet ovan så ersätter vi självklart skadat kött.

Vi har i huvudsak Hereford-kor. De flesta är renrasiga men en del är blandningar med inslag av Angus (dessa känner man igen på den svarta färgen). Från mars 2015 har vi fyra avelstjurar varav tre är renrasiga Hereford-tjurar och en är en Limousine-tjur.

När vi har fullbesättning av kor så är det över 200 djur. Det kan variera lite under året. Vi får cirka 70-80 kalvar per år. Vi har även cirka 20-30 får.

Köttet är vacuumförpackat från slakteriet och kommer levererat i en kartong. Varje vacuumpaket väger mellan 500 gram - 1 kilo per styck.

Vacuumpaketeringen gör att nötdetaljerna fortsätter möras i förpackningen. Nötfärsen bör förbrukas så snart som möjligt eller frysas in omgående. Övriga delar mår bra av att möras i förpackningen i kylen till sista förbrukningsdag, då de kan frysas in. Nötfärs håller sig med god kvalitet i frysen minst 4-6 månader och övriga detaljer minst 8-12 månader. Våra lådor rymmer cirka 18-20 liter och då finns det lite plats över.

När du köper en produkt eller tecknar dig för en prenumeration bestämmer du om du vill hämta köttet själv på Torps Gård, eller få det hemlevererat mot en fraktkostnad. Hemleverans sker kvällstid mellan 17.00 och 22.00. Vi levererar normalt sett på tisdagar i Eskilstuna och på torsdagar i Stockholm. Exakt leveransdag meddelas senast veckan innan leverans. Om du inte är hemma vid leverans ställer vi produkten utanför dörren och vi meddelar dig alltid när leverans har skett.


Powered by ©Adocka